|
Heti Menü |
|
"A" Menü
04.01. Fokhagymás brokkoli leves, Zöldborsó főzelék párizsi szelettel
04.02. Csont leves, Marhapörkölt tésztával
04.03. Gomba leves, Mediterrán csirkemell rizibizivel
04.04. Zöldbab leves, Tejszínes majorannás tokány
04.05. Babgulyás, Hagymás rostélyos
04.06. Frankfurti leves, Sertés szelet "jóasszony" módra
"B" Menü
04.01. Fokhagymás brokkoli leves, Vadas tésztával
04.02. Csont leves, Holstein szelet rizzsel
04.03. Gomba leves, Töltött omlett paradicsomos mártással
04.04. Zöldbab leves, Káposztás tészta
04.05. Babgulyás, Gyümölcsös pite
04.06. Frankfurti leves, Sajtos sült rizs
| |
|
Navigáció |
|
| |
|
HG Média |
|
| |
|
Naptár |
|
2024. Április
H | K | S | C | P | S | V | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
|
| | |
|
|
|
Regisztráció |
|
Adj meg egy tetszés szerinti felhasználónevet és egy e-mail címet! A megadott címedre kapsz egy linket, melyre kattintva aktiválhatod a regisztrációt. Ha 3 napig nem reagálsz az értesítőre, a regisztrációs kérelem törlődik! Hogy a későbbiekben 100% biztonságban érezd magad a G-Portálon, feltétlenül olvasd el az alábbi cikket: KATTINTS!
| |
|
|
|
Marika néni receptjei |
|
Húsvéti fonott kalács:
Hozzávalók: 60 dkg finom liszt, 10 dkg margarin, 5 dkg élesztő, 1 kk só, 1 kk cukor, 4 dl tej, 3 tojás sárgája
Elkészítés: A tésztához 3 evőkanálnyi lisztet a margarinnal egy mély tálban elmorzsolunk. Ezután az élesztőt, a sót és a cukrot beleszórjuk. A tejet kéz melegre langyosítjuk, és ráöntjük. A maradék lisztet hozzáadjuk, és lágy, a fánkéhoz hasonló tésztává dolgozzuk, közben a tojássárgákat is hozzáadjuk. Akkor jó, ha hólyagosodni kezd. Ha túl lágy lenne, kevés lisztet adunk hozzá. A tésztából cipót formálunk, egy mély, belisztezett tálba vagy kelesztőtálba fektetjük, és 40 percig hagyjuk kelni. Ezalatt duplájára nő. Egy gyúrólapot belisztezünk, és a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként kb. 30 centi hosszú rúddá hengergetjük. Ezeket egymás mellé fektetjük, a végüket összenyomjuk, s a szárakat, mint a copfot, befonjuk. A fonott kalácsot margarinnal kikent tepsibe fektetjük, ruhával letakarjuk, és ismét 30 percig kelni hagyjuk. Ha megkelt újra, tejjel simára kevert tojássárgájával megkenjük, és forróra előmelegített sütőben (200 fok, 180 fok légkeveréses sütőben) kb. 20 percig sütjük. Ezután a tejes tojássárgájával újra átfényezzük, majd további 10 percig folytatjuk a sütést. Eközben a kalácsnak szép aranybarna színt kell kapnia. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, végül rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.
| |
|
Hírlevél |
|
| |
|
|